Hæklenåle

hæklenåle

Inden du starter på dit hækleprojekt er det vigtigt at have valgt den rigtige hæklenål. I en hækleopskrift er der ofte skrevet en anbefalet tykkelse på hæklenålen. Dog skal du være opmærksom på at amerikanske og engelske hækleopskrifter (også gældene for strikkepinde) bruger en anden strøelse. Nedenunder kan du se en tabel som viser omregningen af de forskellige landes størrelser på hæklenåle.

Mangler du opskrifter til dit næste hækleprojekt kan du finde opskriftshæfter fra garnladen.dk her. Leder du efter hæklebøger har vivisbutik.dk både bøger til nybegyndere og mere erfarne.

Hæklenåle med lys

Du kan også få hæklenåle med lys. Fordelen ved at have en hæklenål med lys er, at det er lettere at hækle om aftenen. Derudover bliver hæklearbejde med mørke garner ikke længere et noget problem. Nedenunder er vist nogle hæklenåle med lys.

Ergonomiske hæklenåle

Addi Swing og Clover Soft Touch er to hæklenåle, som har et ergonomisk håndtag. Det ergonomiske håndtag sikre at du holder rigtigt på håndtaget, dermed vi du kunne hækle i lang tid uden af føle ubehag. Prisen på hæklenåle med ergonomiske håndtag er lidt højere end de hæklenåle du fx finder i diverse supermarkeder. De ekstra penge er dog godt givet ud, da hele hæklegopleven bliver bedre. Addi Swing har et rundt buet håndtag med gummigreb. Derimod har Clover Soft Touch et mere fladt lige håndtag. Find de to hæklemåle i nogle udvalgte størrelser nedenunder. Find flere størrelser ved at klikke på disse to link: Addi Swing og Clover Soft Touch

Addi Swing

Find Addi Swing i flere størrelser her.

.

Clover Soft Touch

Sammenlign priser på Clover Soft Touch og find flere størrelser her.

.

Omregningstabel for hæklenåle

Danmark
størrelse i mm.
USA/ Amerika Storbritannien
2B/114
2,2513
2,512
3C/211
3,2510
3,5E/49
4G/68
4,577
5H/86
5,55
6J/104
6,53
72
8L/110
9M/1300
10N/15000