Redskaber

Strikkepinde med garn

Det er vigtigt at have gode redskaber når du strikker eller hækler. Derfor har vi her på ditgarn samlet et udpluk af strikkepinde og hæklenåle i den ypperste kvalitet i alle størrelser både til begyndere og øvede. Hvis du leder efter strikkepinde og hæklenåle er Rito og Strikkes to gode sider. De har et stort udvalg, og altid et godt tilbud.

.

Vælg den rigtige strikkepind eller hæklenål

Strikkepind

Der findes flere forskelige typer af strikkepinde. Nogle af de mest almindelige typer er: de klassiske jumperpinde, rundpinde og strømpepinde.

En jumperpind har en spids ende, som bruges til at få masker på pinden. Den anden ende består af en form for knop, den sikre at maskerne ikke falder af.

Rundpinde består af to strikkepinde som er koblet sammen med en snor. En rundpind kan f.eks. bruges til at strikke huer, strømper og halskanter.

Som navnet antyder, kan strømpepinde bruges til at strikke strømper. De købes ofte i et sæt med 4 til 5 pinde i hver sæt.

Vælg den rigtige diameter:

Fælles for alle typer af strikkepinde er, at diameteren på strikkepinden er altafgørende for hvordan det endelige resultat af dit strikkeprojekt bliver. Jo tykkere pinden er, jo større bliver sømmene og jo mere elastisk og løst bliver det endelige resultat. Dermed vil det endelige resultat blive mere tæt og stramt, hvis du benytter en smallere strikkepind.  

Hæklenål

Når du skal vælge en hæklenå,l er der flere ting du skal overveje. En vigtig overvejelse er hvordan du ønsker, at håndtaget på hæklenålen skal være udformet. En hæklenål som Clover soft touch har et nærmest fladt lige håndtag, derimod har Addi Swing et rundt buet håndtag.

Derudover bør du overveje, hvilket materiale som selve krogen på hæklenålen er lavet af. Nogle materialer giver lidt modstand når du hækler, mens andre har en overflade som sikre at den glider ekstra nemt. Gerneralt giver aluminium og poleret træ giver mindre modstand end stål og plastik.

.

Udvalgte producenter

Tyske Addi er en af de førene producenter af strikkepinde og hæklenåle. På trods af at Addis produkter er af høj kvalitet, kan de købes til overkommelige priser. Se Addi produkter fra strikkes.dk her.

Clover er et særdeles kendt mærke, som producere mange redskaber til strikning og hækling. Clover er særlig kendt for deres populære hæklenåle “Clover soft touch”. Hos Rito.dk finder du et stort udvalg af “Clover soft touch

Et andet særdeles kendt mærke er KnitPro, der i over 5 år har været førende indenfor hæklenåle, strikkepinde og andre hobartikler. KnitPro er kendt for at producere rundpinde i mange størrelser til billige penge.

.

Herunder finder du kvalitets strikkepinde og hæklenåle

Clover Soft Touch hæklenåle

Addi strømpepinde

KnitPro Bamboo jumperpinde

Addi Swing hæklenåle

Addi CraSyTrio strikkepinde

Clover Amour hæklenåle

KnitPro Symfonie rundpinde

Addi jumperpinde 

Find flere strikkepinde og hæklenåle fra vores partnere ved at klikke her.